Miksi sokerointi kannattaa aloittaa juuri nyt?

Sokeroinnin sesonkiaikaa ovat kevät ja kesä. Toiset käyvät sokeroinnissa ympäri vuoden, kun taas toiset lähtevät ihokarvanpoistoon siinä vaiheessa, kun aurinko alkaa keväällä paistaa. Kerron seuraavaksi miksi sokerointi kannattaa aloittaa juuri nyt, vaikka sortsikeleihin on vielä jonkin aikaa.

Miksi sokerointi kannattaa aloittaa – kärsivällisyys palkitaan

Sokerointi on suosittu ihokarvanpoistomenetelmä, jonka suosio piilee siinä, että se on iholle hellävarainen ja karvat pysyvät poissa parhaimmillaan useita viikkoja. Sokerointi on myös täysin vegaaninen karvanpoistomenetelmä.

Sokeroinnin vaikutus ei kuitenkaan välttämättä näy heti ensimmäisen kerran jälkeen vaan yleensä parhaaseen tulokseen pääseminen vaatii muutamia sokerointikertoja. Joillakin sokerointi tehoaa heti ensimmäisen kerran jälkeen, mutta useimmat, erityisesti ne, jotka ovat sheivanneet ihokarvansa säännöllisesti, joutuvat käymään sokeroinnissa 3-4 kertaa ennen kuin näkevät tuloksia.

Muutoksia kolmannella sokerointikerralla

Kerron esimerkkinä tarinat kahdesta asiakkaastani, jotka aloittivat sokeroinnin hoitolassani viime syksynä. Kummallakaan heistä ei ollut aikaisempaa kokemusta sokeroinnista.

Saga on parikymppinen nainen, jolle on tehty kolmen alueen sokerointia: brasilialainen, kainalot ja sääret. Hänellä on säärissä luonnostaan suomalaisille ominainen vaaleahko, mutta melko karkea karva. Hän on aikaisemmin sheivannut.

Edellisestä sheivauksesta oli ensimmäisellä sokerointikerralla aikaa pari viikkoa, ja pisimmät karvat olivat pituudeltaan ensimmäiselle sokerointikerralle suositellut noin 5 millimetriä, mutta koska etenkin sheivattu karva kasvaa kovin epätasaisesti, osa karvoista oli vasta nousemassa ihon pintaan tuntuen pieninä piikkeinä käsin tunnusteltaessa.

Nämä karvat eivät lähde sokeroinnissa vaan ovat niitä, jotka nousevat ihon pintaan ensimmäisenä sokeroinnin jälkeisten viikkojen aikana. Tämä voi tapahtua jo yhden viikon kuluessa.

Lisäksi ihon alla voi olla odottamassa ns. uinuvia karvoja, jotka lähtevät kasvuun vasta paljon myöhemmin, jolloin iholla saattaa tuntua pistäviä alueita vielä useamman sokerointikerran jälkeen. Loppujen lopuksi karvat kuitenkin nousevat pintaan ja piikikkäästä ihosta tulee silkinpehmeä.

Sagan kohdalla huomasimme muutoksen kolmannella sokerointikerralla. Hänen ensimmäisen ja toisen käyntinsä väli oli 3 viikkoa ja toisen ja kolmannen kerran väli 4 viikkoa. Kahdella ensimmäisellä kerralla säärien sokeroinnin jälkeen iholla tuntui piikikkäitä alueita, mutta kolmannella kerralla odotus palkittiin ja iho tuntui kauttaaltaan pehmeältä.

Epäusko vaihtui uskoksi

Toisen asiakkaan, nelikymppisen Anun, kohdalla muutos tapahtui neljännellä kerralla. Hänelle on myös tehty useamman alueen sokerointia: bikinilinja, kainalot ja sääret. Anulla on samantyyppinen karvan laatu kuin Sagalla, mutta karvoitus on säärissä tuuheampi. Anun käyntiväli on ollut noin 4 viikkoa.

Anu on ollut epäuskoinen sokeroinnin hyviin tuloksiin alusta saakka, ja hän alkoikin olla hyvin kärsimätön, kun vielä kolmannen sokerointikerran jälkeen säärien iholla tuntui pistävät karvojen päät, jotka eivät olleet nousseet kunnolla ihon pintaan asti. Lisäksi kasvaneiden karvojen laatu ei ollut muuttunut pehmeämmäksi tai karvan kasvu heikentynyt asiakkaan odotusten mukaisesti.

Vakuutin asiakkaan siitä, että kannattaa vielä odottaa, ja seuraavalla kerralla kärsivällisyys palkittiin – ainakin sileämmän ihon osalta. Sokeroinnin jälkeen ei iholla enää tuntunut pistäviä karvojen päitä vaan iho oli silkinpehmeä. Asiakas on myös tyytyväinen siihen miten pitkään karvat ovat sittemmin pysyneet poissa.

Valmistaudu kesään ajoissa

Kesään valmistautuminen kannattaa aloittaa jo nyt, sillä paras tulos saavutetaan muutaman sokerointikerran jälkeen, kuten edellä on mainittu. Parhaan tuloksen saamiseksi sokeroinnissa kannattaa käydä aluksi muutaman kerran 3-4 viikon välein, ja sen jälkeen rytmittää käynnit oman tarpeen mukaan 3-6 viikon käyntiväliin.

Sokerointi on myös helpompi aloittaa näin kevättalvella, sillä monella sokeroinnin aloittamisen esteeksi kesällä tuntuu muodostuvan se, ettei tällöin pysty kasvattamaan karvojaan tarpeeksi pitkiksi aloituskertaa varten. Nyt tämä ensimmäisen kerran kasvatusprojekti on helpompi hoitaa, kun vielä pitää pukeutua pitkähihaisiin ja -lahkeisiin vaatteisiin.

Näin aloitat sokeroinnin

Kun tulet sokerointiin ensimmäistä kertaa, katso, että sokeroitavat karvat ovat vähintään 5 millimetrin mittaiset. Tämä tarkoittaa sitä, että annat karvojesi kasvaa vähintään 2 viikon ajan. Vältä ihon kuorimista 2 päivän ajan ennen sokerointia ja lisäksi vältä sokerointipäivänä voiteiden levittämistä sokeroitavalle ihoalueelle. Näin lopputuloksesta tulee paras mahdollinen.

Kun olet aloittanut sokeroinnin, huomioi, että käyntien välissä tehty sheivaus heikentää sokeroinnista saatavaa hyötyä. Kokemukseni mukaan parhaat tulokset on saatu niillä asiakkailla, jotka eivät käytä sokerointien välissä mitään muita karvanpoistomenetelmiä.

Ne, jotka käyvät harvemmin ja sheivaavat tai epiloivat kotona hoitolakäyntien välissä, kärsivät useammin myös sisäänkasvaneiden karvojen aiheuttamista ongelmista. Heidän kohdallaan myös harvoin saavutetaan toivottu lopputulos karvan kasvuvauhdin tasaantumisen tai heikkenemisen osalta.

Kun aloitat sokeroinnin viimeistään nyt, voit nauttia kesästä ilman karvahuolia!

Haluan helpottaa kynnystä sokeroinnin aloittamiseen ja tarjota sinulle maalis- ja huhtikuussa kampanjaedun. Jos olet uusi asiakas (et ole käyttänyt hoitolani palveluja viimeisen 2 vuoden aikana), saat ensimmäisen sokerointivarauksesi puoleen hintaan!

Jos olet nykyinen tai tuleva vakiasiakkaani, sinulla on mahdollisuus testata uudenlaista tapaa käyttää sokerointipalveluja. Kyseessä on eräänlainen sarjakortti, jossa ideana on se, että saat tietyllä hinnalla, tietyn ajanjakson aikana käydä sokeroinnissa niin usein kuin haluat! Tämän kampanjan hinnat: naisten brassi 300 €, miesten brassi 350 € ja naisten sokerointipaketti brassi, kainalot ja sääret 500 €. Kaikki kortit ovat voimassa 4 kuukautta ostopäivästä, ja voit siis käydä sokeroinnissa tämän 4 kuukauden aikana niin usein kuin sinun tarvitsee. Kätevää, eikö totta? Kampanjasta lisää facebookissa.

Sokerointipalvelusta voit lukea lisää Sokerointi-sivulta.

Sokeroinnin hinnat löydät helposti Hinnaston Sokerointi-osiosta.

Seuraavassa blogipostauksessa…

…vertailen eri karvanpoistomenetelmiä, joista asiakkaat minulta usein kysyvät. Päätin perehtyä tarkemmin muun muassa valoimpulssilla ja laserilla tehtävään karvanpoistoon. Aiheesta lisää 2 viikon kuluttua.

Kysymyksiäsi ja kommenttejasi odottaen

kosmetologisi

Riikka Marjamäki

Kysy lisää

Asiakaslähtöistä ja laadukasta palvelua