5 vinkkiä kuivan talvi-ihon hoitoon

Kylmä ja kuiva talvi-ilma tekee ihon hoidosta haasteellisen

Pahin ilman kuivattaja sisätiloissa on keskuslämmitys, joka käännetään syksyisin päälle. Hoitolan asiakkaidenkin ensimmäiset kommentit kuivan ihon aiheuttamista ongelmista tulevat niihin aikoihin, kun lämmityskausi on juuri alkanut. Ilmankosteuden väheneminen korreloituu suoraan ihon kosteustasapainoon. Kuiva iho kutisee ja hilseilee. Lisäksi juonteet erottuvat kuivalla iholla selvemmin ja myös meikin levittäminen on hankalaa.

Seuraavilla vinkeillä ehkäiset ja hoidat tehokkaasti kuivaa talvi-ihoa:

  1. Kuori ihosi säännöllisesti. Ihon kuoriminen tehostaa kuolleiden ihosolujen poistumista ihon pinnalta. Kun iholla ei ole kuivaa kerrosta, myös voiteet imeytyvät paremmin ja meikki levittyy tasaisemmin. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Lakshmin kasvo- ja vartalokuorinta sekä Alexandrian suolakuorinta.
  2. Mikäli ihosi on erittäin kuiva, voit käyttää peseytymiseen öljyjä tai apteekin perusvoidetta. Vesi ei sinällään kuivata ihoa, mutta sen mukana voi ihosta poistua jonkin verran vettä sitovia suoloja ja ureaa eli karbamidia. Kosteus kannattaa tällöin sitoa ihoon pesun jälkeen voiteella. Lakshmin vartaloöljyistä voi valita ihotyypilleen sopivan öljyn.
  3. Suihkun veden lämpötila kannattaa säätää haaleaksi, sillä vaikka kuuma suihku tuntuukin talvella mukavalle, kuuma vesi poistaa iholta tehokkaammin ihoa suojaavia rasvoja.
  4. Kosteuta ihosi aamuin illoin omalle ihotyypillesi sopivalla voiteella. Tee tämä heti suihkun jälkeen, jolloin ihosi on vielä hieman kostea. Tämä auttaa sitomaan kosteuden ihoon tehokkaammin.
  5. Muista sisäinen kosteutus – juo riittävästi vettä ja syö hyviä rasvoja sisältäviä tuotteita, kuten rasvaista kalaa ja avocadoa.

Miten sinä hoidat ihoasi talvisin? Kerro meille omat vinkkisi.

Kosmetologisi

Riikka Marjamäki

LÄHTEET

https://kotiliesi.fi/terveys/tiesitko-valttelet-turhaan-vetta-saunaa-kuivan-ihon-hoidossa/

Alexandria Professional Salt Smoothie -suolakuorinta
Lakshmi Soft Natural Peeling -kasvokuorinta
Lakshmi Body Gommage -vartalokuorinta

Kysy lisää

Asiakaslähtöistä ja laadukasta palvelua